miercuri, 16 decembrie 2015

Bunica dulce (sau orice o numim "BBI") a fost o femeie minionă înaltă a venit abia cinci picioare. Candelabre ei, înălțimea a fost mai mult de o jumătate de metru, nu a fost doar candelabre. Ea a fost simbolul familiei, un magnet care ne a adus împreună.
Sâmbătă seara Bubbie ar Nu o basma special Shabbat. Ea a aprins lumânări în fiecare ceremonie. Când a terminat de iluminat ultima lumânare, ea stătea în fața candelabrele și închise ochii. Lacrimi fugit pe obraji. Ea sa rugat pentru soțul ei, copiii ei căsătoriți și nepoții. Ea a spus în idiș "," Wake Sortare Tiiara Tate, de căldură OIF Sortare Mann, Kinder privind dreptul Aiiniklac "... (Dumnezeu Dragă Tatăl nostru Ceresc, salvarea și protejarea soțul meu, copii, și nepoții. Poate fi voia Ta cresc pentru a fi oameni buni loiali religiei noastre. Vă rugăm să acorde dragul meu soț un trai și răbdare. Păstrați toate).
Cu toții au temut jurul mesei Shabbat. Bunica arăta ca o regină vorbește Regele regilor, Dumnezeu Atotputernic. Când a terminat rugăciunea ei, am început întoarcerea noastră.
Ca familia noastră a crescut, Bubbie petrecut mai mult timp cu lumânări ei. Când a ajuns ziua ei 94, ea a avut multe nepoți căsătoriți, care au avut, de asemenea, copii de-al lor. Bubbie a fost de cinci generații. Când aprinderea lumânărilor, sa rugat pentru fiecare din băieți și fete familiei extinse.
Candelabre ei a fost din argint masiv și a avut o mulțime de bani. În fiecare an, a avut trei ramuri, fiecare cu două lumânări. Mijloc a fost o stem pentru un alt lumânare. Sâmbătă seara, obiceiul tradițional este de a aprinde o lumânare pentru tatăl, mama o lumânare și o lumânare pentru fiecare copil. Când se naște un copil lumânări de Sabat a adăuga un alt lumânare. Pe parcursul întregului an a fost ajustat bunicii lui Hnociith cinci lumânări.
Săptămâna de Chanukah a adăugat o altă ramură, fiecare cu doua lumanari, ceea ce face un total de nouă lumânări. Lampa a fost structurat astfel încât să elimine candelabre și ulei cupe pentru iluminat special pe Chanukah. Menorah nostru candelabre devenit.
În timpul săptămânii de Chanukah a dat bunicul meu a aprinde lumânări pentru vacanță de candelabre ei apreciate. Acest lucru a fost cel mai fericit moment nostru pe parcursul anului. Toți copiii, nepotii si strănepoții venit la Bubbie și Zadie ("Bunicul") pentru a primi Chanukah gelt și să se alăture de iluminat Menorah.
Imaginați-vă un menorah două picioare cu nouă lumânări în toată splendoarea lor. Atunci când este aprins lumânări Zaidi a stat cu mândrie, ca Mare Preot în Templu.
După Zaydie murit bunica petrece iarna în Miami Beach. A luat-o cu ea candelabre. În fiecare sâmbătă Bubbie ar străluci candelabrele de argint și sa rugat: "Pot să întotdeauna norocos."
Toate acestea a ajuns la capăt atunci când cineva mi-a furat candelabre bunicii sale. Ea a fost furioasă. Atunci când ea a vorbit despre candelabre ea - cea mai scumpă comoară - corp mic zguduit ca un salcie în furtună. Cum ar putea cineva fura? Aceasta este doar ei preocupare era cum lumina lumânărilor.
Ea a crezut menora va reveni. "M-am rugat ca menora ne-ar proteja, și eu sunt sigur că a fost ne-a protejat. Acum mă rog ca menora se protejeze și să se întoarcă la mine."
Ea sa rugat și sa rugat în tăcere determinat. Familia nu știa ce să facă. Apoi a venit la noi pe neașteptate prieten din copilarie de la Austria, locul nașterii lui Bubbie, declarând: "În această zi, n-am văzut un alt Menorah ca a ta, și doar azi am vazut o replica a menora în fereastra de un magazin de cadouri."
Am fost uluit. Ar putea fi faptul că oaspetele nostru a văzut menora furat? Bunica sa ridicat brusc și a spus, "Hai să mergem să lampa mea! În curând va fi Chanukah și am nevoie de el înapoi." Bunica, părinții mei, bunica și prieten al polițistului - împreună au făcut drumul lor spre magazinul de cadouri. Cu o sclipire în ochi și un strigăt de bucurie Bubbie indicat menorah ei și a spus, "Da, ai făcut bine. Ne-au protejat, iar acum te-ai protejat. Întoarce-te acasă cu mine."
Care participanții înainte de a putea rosti o lampă de bunica apucat, a scos-o de pe raft și a pus-o aproape de inima ei. Nimeni nu a putut opri. Vecini evrei și non-evrei ei însoțită, atunci când ea a plecat acasă triumfător. Ca ea a abordat casa ei s-au alăturat de mai multe persoane. Marș la cap bunica - poartă în stil european corp zvelt poartă lampa aproape la fel de mare ca dimensiune - și apoi o procesiune de familie excitat și prietenii excitat - a fost o vedere de a vedea. A fost cu adevărat o Chanukah paradă mare.Menora a fost dat o curățare specială, și sărbătoarea a anului a fost cel mai plin de farmec casei Hanukkah bunicii. Cine spune miracole nu mai întâmpla?

Rosenbaume Nir josef

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu